Om oss

Millans Mirakel

Uppfödning av Helig Birma

Hej och välkommen till Millans Mirakel.


Jag heter Ann Bentzer och föder upp Helig Birma i liten skala i hemmiljö. Jag bor i Skövde i Västra Götaland mellan Vänern och Vättern. På sommaren flyttar vi ut på landet till vår sommarstuga. Familjen  består av mig, min man Staffan och mina tre barn, Jenny ,Andreas och Abi. Även mina sju älskade barnbarn. Jag älskar djur och har haft katter, hundar och hästar i hela mitt liv.


Min första birma skaffade jag mig 1999 en brunmaskad hane till sällskap. Men mitt intresse för denna underbara ras växte, så ett och ett halvt år senare köpte jag en blåmaskad hona som jag använde sparsamt i avel. På den vägen är det. 


De katter som bor hos oss nu Alice en brunsköldpaddstabby kastrathona, Yamina chokladmaskad hona och egenuppfödda Elsa lilatabby hona. 


Jag tycker det är jätteroligt att föda upp kattungar att få se dem växa och utvecklas till friska och sunda katter. Birman är  en härlig ras, vacker att se på och underbar att ha att göra med. Katterna lever med oss i familjen och är även delvis hundvana. De blir även vana att umgås med våra barnbarn.


Målet med uppfödningen är trevliga,friska, sociala katter med ett bra temperament som kommer att glädja sina ägare i många år.

Jag föder upp efter Sveraks regler i en trygg hemmiljö och är medlem i Billingebygdens kattklubb och i Birmasällskapet. Är även diplomerad uppfödare. Katteriet är godkänt av Lantbrukstyrelsen till att bedriva avel enlig paragraf §16 djurskyddslagen.


Mitt stamnamn fick jag registrerat 2001 det kommer från min dotter. När hon var liten kunde hon inte säga Mathilda som hon heter utan hon kallade sig för "Millan" och vi kallade henne ibland för Millans Mirakel.


Därav vårt stamnamn Millans Mirakel.         


Ann Bentzer

0500-438706, 070-2095010

millans.mirakel@hotmail.com

www.millansmirakel.se

Jag finns även på facebook

Millans Mirakel Birma